Kategorier
Nyheter

Billig Forbrukslån

Det finnes tre forskjellige lån som ses på som usikrede lån. Når du har usikret gjeld betyr det bare at det er du alene som står ansvarlig for at pengene betales tilbake. Banken som har lånt deg penger kan ikke be om at noen andre betaler din gjeld eller at de kan selge noen av dine eiendeler med en gang. Det er litt mer tungvint for banken å drive inn sine penger.

Betalt renter

Eier du ingenting og får lån da har banken kun din lønn de kan hente penger fra. Er den liten så kan det ta banken veldig lang tid før de får betalt for alt det de har lånt deg. Det finnes dessverre situasjoner hvor banken har lånt personer penger, så mye penger at når personen ikke klarer å betale så sitter banken der med en gjeld hos en person som har så lite i inntekt at gjelden bare vokser og vokser. Dette er mulig hvis du for eksempel har 3 billige forbrukslån på alle til sammen 1,5 millioner kroner. Har du en rente på 20% må du betale 300.000 kroner i rente hvert eneste år. Tenk deg bare at du har en inntekt på 200.000 kroner og går personlig konkurs. Da kan banken kun ta noe av dette fordi du også må leve for noe. Resultatet blir at du ikke får betalt rentene, og de rentene du ikke betaler blir lagt på prinsipalen på lånet. Dette fører til at prinsipalen bare vokser. Når prinsipalen vokser så vokser også rentene som igjen gjør at lånet vokser mer.

Få hjelp

Det er viktig at du søker hjelp hos alle du kan få hjelp fra før du kommer i en situasjon hvor du har så mye gjeld at du ikke klarer å betjene den. Når du ser at du har kommet deg for langt og det går mot stupet så må du ringe banken og be om endring. Det er også viktig at du tenker over hvem som sitter med ansvaret. Det er du som har tatt opp gjelden og sånn sett er det du som har ansvaret. Da er det viktig at du ikke er så dum at du tar opp mange forbrukslån. Det vil bli vanskelig å snakke seg til en bedre deal med en bank hvis du sier at du har 3 eller 4 forbrukslån på 500.000 kroner hver. Sånn sett må du rydde opp i økonomien selv.

Det kan også være smart å planlegge litt. Går det mot problemer så kan du prøve å jobbe mer. Ta deg noen skift slik at du får inn mer penger. Sjekk om du kan få penger til jul eller penger til bursdagen din. Du må gjøre alt slik at du kommer deg i en posisjon hvor det ikke er problemer som fører til at du får betalingsanmerkninger, purregebyrer og andre kostnader som du absolutt ikke har gått av.