Mammakaker og mammakaffe

Det er sommeravslutningstid og høysesong for kakebaking. For kake hører jo med og på skoler landet over dekkes det langbord etter langbord med kakefat med navnelapp under. Mange av kakene likner hverandre til forveksling. Toro gnir seg i hendene og det er sjokoladekake, muffins og brownies fra pose så langt øyet kan se. Det plager meg ikke et sekund.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

En kake av den mest eksklusive sort

Jeg spiser veldig gjerne kake fra pose og det samme gjør ungene, og ikke minst er det enkelt og lettvint og dessuten skal det kanskje lages kake både til barnehagefesten, skolen, korpset og fotballaget.

Det er imidlertid noe som muligens er enda mer eksklusivt enn hjemmelagde kaker, og det er pappalagde kaker. Det er travle tider og det er best man er effektiv og det samme tenkte nok kanskje den som sendte ut en sms til en av mine facebookvenner hvor det stod:

Hei alle sammen! Onsdag 22 er det avslutning for 10 trinn. Det blir kaffe og kaker etterpå, og vi ønsker derfor at guttemammaene baker en kake, eller tar med noe oppskåret frukt feks. Og jentemammaer tar med kaffe og evnt melk og sukker. Kan leveres i kantina før velkomstdrink. Hilsen trinnkontaktene. (sic)

Guttemammaer og jentemammaer?

Det er jo klart. Hvis guttepappaene og jentepappaene skal bidra med noe, så er det sikkert med bæring av stoler, fiksing av lyd og transport. Machogreier. Guttepappaer lager vel ikke kaker og det kunne vel ikke falle inn en jentepappa at han skal ta med en kanne kaffe. Sannsynligvis aner ikke guttepappaer hva kaker er laget av engang, langt mindre hvordan de lages, for guttepappaer lager verken kaker eller mat, såfremt det ikke er store biffer eller grilling av hel gris. Jentepappaer kaster sikkert ikke bort tiden på å koke kaffe, det blir altfor femi. Dessuten kan man ikke få melk, sukker eller gud forby kakestrøssel på ekte oljetilsølte mannfolkhender. Sånt noe femikakekaffegreier har man vel tross alt mammaer til.

I det minste har de velkomstdrink på 10. klasseavslutningen. Siden den garantert ikke inneholder alkohol er den sikkert laget av jentemammaene. Jentepappaer gidder ikke lage velkomstdrink hvis den ikke inneholder sprit. Og girlandere og pom poms? Det kan du bare drite i å spørre en guttepappa om å henge opp. For hvis han skal pynte (og det gjør han helst ikke) så skal det være med supporterskjerf og snusbokser. Menn må få være menn. Baking er for kvinnfolk! Tenkte trivselskontakten idét sms-en anno 1950 forsvant ut til alle foreldrene på 10. trinn.

11 kommentarer til «Mammakaker og mammakaffe»

 1. Hahaha, dagens!

  Bra mødrene våre brente BH-ene sine, for retten til fortsatt å være det bakende kjønnet.

 2. Dette er en fascinerende greie. Det mest fascinerende er at mødrene bare blir med på det og synes det er helt greit. Gutten min skal starte på storbarnsavdeling i barnehagen til høsten, og nå har MØDRENE til de sju ungene som startet på den avdelinga laga facebook-chattegruppe. Fedrene er ikke med. Forleden kveld arrangerte ei av mødrene grillkveld for at ungene skulle bli bedre kjent, og der var det bare mødrene som var bedt sammen med ungene. Jeg fatter det ikke.

 3. Hm.. selv plukker jeg ut kaka jeg sjøl har lyst på og så baker han jeg liker best.. er det ikke sånn for alle, altså??

  (er det forresten noen som baker til absolutt alle avslutningene? Høres voldsomt overdrevet ut, spør du meg)

  1. Ja, det kan de såvisst! Å, nå fikk jeg lyst på kake. Søren og :-)
   Beklager at jeg er verdens tregeste til å svare på kommentarer. Enten så er det det ene eller så er det det andre. Må bli flinkere til å skru på pc-en igjen, jeg!! Takk til deg for alle dine gode ord. Håper du får en fin kveld!

 4. Da skal jeg lufte min irritasjon ift dette temaet! Svogeren min er skilt. Svigermor baker og sender med han kake til alle skoleavslutninger/juletrefester ol. Liksom helt utenkelig at han skal kunne ordne dette selv, voksne mannen på over 40! Jeg blir så innmari provosert… Svigermor sier forøvrig at likestilling ikke skal komme før i neste generasjon. Får så lyst å plukke ut alle håra mine i ren frustrasjon av og til!!!!

  1. Hehe, kanskje hun egentlig kunne tenke seg å vaske klærne hans også? :-)
   Og hva er det for noe å si – ikke før i neste generasjon?????? Hun har kanskje aldri jobbet utenfor hjemmet hun, eller? Ikke at det er noe galt ved å være hjemme, men synd om man er det hvis begrunnelsen er at damer bør holde seg ved kjøkkenbenken…

   1. Hun vasker både klærne og huset hans… Haha! 😉
    Den kommentaren om likestilling i neste generasjon var nok for å rettferdiggjøre seg og sønnen som har så tjukke puter under armene at han snart letter og flyr avgårde… «husk å vaske putene også da!» har jeg såååå lyst å si innimellom, men får meg ikke helt til det… 😉

    1. Hehe, det hadde vært en bra melding :-) Han har sikkert en egen filial av KID Interiør under armene, en skikkelig putefabrikk 😀
     Hun gjør det sikkert for å være snill, og kanskje er han glad til – og er glad han slipper? Men…
     Flere ganger har jeg tenkt at jeg gjerne skulle hatt mer hjelp henne, for det er så mye – men det blir noe annet – virker jo som om svigermora di ikke tror at han kan gjøre det selv. Men din mann, da? Tenker hun han kan? Eller er det sånn at hun regner med at det er du som må gjøre alt? Kanskje hun egentlig vil gjøre det for dere også? Hadde du villet det om hun hadde kommet med tilbudet?

     1. Jeg tror hun regner med at det er den lille kona som ordner opp.. ? Heldigvis er mannen min litt mer tak i enn broren da. Men svigermor skryter mannen min opp i skyene hvis han forteller at han har laget middag feks. Såååå flink altså!! ?
      Jeg vil nok helst vaske mine egne gulv og klær jeg ? Heller litt skittent hus enn å miste selvrespekten ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *