Livets Harde Skole

apple-256261_1920

Blogger Anna Rasmussen sier til VG at hun vurderer hjemmeskole for datteren Michelle når hun skal starte på skolen til høsten. For bloggeren kan det virke som om det dermed begynner å demre hva den massive eksponeringen av ungene og seg selv på internett har medført av skade for ungene.

Å kritisere bloggere, enten det er for barneeksponering eller manglende reklamemerking, har vist seg å være som å tale for døve ører. Barneombudet er fraværende og Forbrukerombudet virker handlingslammet.

Dermed er det nok på høy tid at kritikken tydeligere rettes mot de som har det redaksjonelle ansvaret for noen av landets største blogger: Mediehuset Nettavisen og Gunnar Stavrum. Det er mildt sagt forkastelig at mediehuset tjener så gode penger på potensielt sett skadelig eksponering av barn.

Det bør ikke være nok at Blogg.no og Nettavisen har en liten disclaimer i footer på bloggene hvor det står at det er bloggeren selv som er ansvarlig for alle ytringer. Den journalistiske integriteten fremstår som totalt fraværende og etikk og menneskelige omkostninger virker det ikke som om mediehuset tar innover seg i det hele tatt.

Bak bloggerblitzregnet står en gjeng barn igjen, mens de som skal være de ansvarlige voksne rundt vender ansiktet vekk. Det kan virke som om verken Blogg.no, Mediehuset Nettavisen eller bloggerne ser ungene og de skadevirkningene eksponeringen gir.  Kan hende er det dette som er Livets Harde Skole. De voksne er sannsynligvis mest opptatt av å ta en selfie.

4 kommentarer til «Livets Harde Skole»

  1. Dette gjelder også blogger Anne Brith Davidsen og Caroline Berg Eriksen. Eksponering av barn på blogg gjentatte ganger over år vil umulig føre til noe bra, dessverre. Spesielt Anna og Anne Brith er verstingene i så måte.

    1. Hei! Ja, jeg har det bra :-) Vært litt mye å gjøre den siste tida og pc-en har ikke fristet – får litt dårlig samvittighet for å skrive noe her hvis det hoper seg opp på andre fronter – men burde egentlig ha skrevet for det, er jo ikke akkurat sånn at det tar så lang tid å skrive noe heller. Men i dag husket jeg jo i alle fall å komme innom her, så det var jo fremskritt 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *