Ikke akkurat Cake Boss

Til å være såpass god til å lage mat, er jeg egentlig helt latterlig dårlig til å bake. Mamsi presenterer herved:

Noras bursdagskake

Det startet som en vakker tanke. Jeg tenkte jeg skulle lage en Frost-kake. Jeg har jo tidligere skrevet om hvordan Nora elsker Frost og jeg tenkte hun ville bli utrolig glad for en kake med Frost-tema.

Jeg lagde dermed en sjokoladekake.

IMG_8269

Så kledde jeg den med hvit sukkerpasta. Men wtf, det er da ikke sånn den skal se ut.

IMG_8268

Nei, det var ikke like lett som i denne videoen. Forresten så vet jeg hva jeg gjorde feil. Neste gang skal jeg lage sukkerpastaen selv og jeg skal ha mye av det, slik at flaket jeg kjevler ut blir mye større enn kaken. Nå hadde jeg en ferdig kladd fra cakas og det ble alt for lite.

Dermed endte jeg med å kle av kaken igjen. Så nå var den på nytt slik:

IMG_8269

Andreas lo.

-Victoria, hvorfor sprekker alltid kakene du lager på toppen?

Jeg fikk lyst til å slå ham med vispen.

-Knepp igjen, jeg har gjort mitt beste her! At mitt beste er så begredelig, er jo ikke noe å le av!

-Jo, det er morsomt! Det er jo morsomt at du er SÅ dårlig til å bake!

-NEI!

– Det ser ut som avføring på sidene! Hahaha!

– Åh, gi deg. Det er bare jeg som hadde sjokoladekrem mellom lagene og så skviset jeg det litt hardt sammen da jeg prøvde å legge fondanten på. Hold kjeft.

Heldigvis hadde jeg hatt vett nok til å kjøpe inn litt Frost-pynt fra ei som kan det.

IMG_8272

For alt sammen betalte jeg 150,- kroner og det var verdt hver eneste krone. For det fikk jeg både bildet, terninger med navnet, fine kroner, snøkrystaller, sølvkuler og enda mer fint. Men, siden jeg var så utrolig dum og ikke kuttet toppen av kaken, så den jo ut som en slags gigantisk muffin, helt rund på toppen. Så, det ble nesten ikke plass til noe pynt. Da har jeg det liggende til neste gang jeg skal imponere på bakefronten.

IMG_8275

Men tanken var god. Og Nora syntes den ble veldig fin. Det er jo faktisk det viktigste. Hun syntes imidlertid ikke den var noe god. Det tror jeg ikke noen syntes, for alle var veldig opptatt med å knotte på mobiler og se en annen vei hver gang jeg spurte om de ville ha mer. Jeg derimot, jeg har ikke så mange kakefiltre. Jeg spiser gjerne mye kake selv om den ikke er så veldig god. Det blir litt som med godteri. Først de beste bitene. Så de som er ganske gode, og helt til slutt hiver jeg gjerne nedpå de jeg ikke liker i det hele tatt.

Eller. Saga! Hun syntes kaken var veldig god! Hun spiste kake med hele seg.

Og til slutt ga jeg opp å strebe etter at alt skulle se helt idyllisk ut. Jeg vil legge til at ingen, verken barn, voksne eller inventar, ble skadet i forbindelse med kakeseansen. Så var det tid for bading.

Og dere, det er mye kake igjen, altså. Rart med det.

saga kake

Til flere andre bursdager, dåp og konfirmasjon, har jeg kjøpt kake av en tidligere kollega, som er en trollkvinne på kjøkkenet. Det skal jeg gjøre neste gang også. I mellomtiden skal jeg øve litt. For det er jo litt som med matlaging, fiolin eller spikking. Man blir ikke god hvis man ikke øver.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *